Ден-соолукка пайдалуу шоколаддын түрлөрү
Лома Линда университетинин америкалык окумуштуулар курамында какао өлчөмү жогору кара шоколаддын аркасында адамдын иммунитети жакшыртып, мээнин кызматын активдүү болорун аныктады. Бул тууралуу адистердин маалыматына таянып "Барометр" билдирет.
Изилдөө учурунда окумуштуулар какаонун адам организмине кандай таасир берерин текшерип көрүшкөн.
Тажрыйба учурунда 70 пайызын какао тузгөн шоколаддын иммундук системага оң таасир берген, клетка аралык сигнал жолдорун жакшыртары белгилүү болду.
Ошондой эле, изилдөөчүлөр 48 грамм шоколаддын ар турдүү маалыматты жакшы кабылдоого жана эске сактоого жардам берерин аныкташкан. Ага кошо электроэнцефалограмма гамма аймагындагы мээнин активдүүлүгүн артырары (тездиги 25тен 100 герц) белгилүү болгон.
Ссылка: https://barometr.kg/content14291
Добавить комментарий ×