Чарчоо менен ачууну баскан кайсы азык?
Массачусетс-Лоуэлл университетинин окумуштуулары омега-3 май кычкылдарын ар дайым пайдалануу чарчоо менен ачууланууну басарын аныкташты.
Изилдөө натыйжасында көрсөтүлгөндөй, курамында көп өлчөмдө омега-3 болгон тамак жеген балдар сабырдуу болушат экен. Ата-энесинин нерв системасына да оң таасир берет.
Адистердин айтуусу боюнча, агрессивдүү жана кээде керек болсо кылмыштык аракеттер да, биологиялык факторлорго байланыштуу.
«Стресс ачуулануу менен тез азалонууга алып келип соккон физиологиялык өзгөрүштөрдү пайда кылышы мүмкүн», - деп жазат авторллр.
Омега-3 мээнин жумушун жандандырып, акыл-эс менен эске сактоону жакшыртат. Ал деңиз азыктарында көп кездешет.
Ссылка: https://barometr.kg/charchoo-menen-achuunu-baskan-kajsy-azyk
Добавить комментарий ×