Ооздогу сарымсактын жытынан оңой кутулуунун жолу

12 апрель 2019 12:01 2290 Barometr
Бөлүшүү:
ok

Сарымсак кошулган тамактарды жегенден кийин адамга бир топ ыңгайсыздыкды пайда кылат. Бул көбүнчө анын  курамындагы аллицин деген затка байланыштуу болот.

Эгер сарымсакты колдонууга туура келип калса аны салатка кошуп колдонуп, андан соң артынан-жемиш жана жаңгак жеген туура. Ошондой эле жашыл, майдаланбаган кофе да анын жытын дароо кетирет.

Төмөндө сарымсактын жытын нейтралдаштыруучу азыктарга көз жүгүртүңүз:

 -Жемиштер: алмурут, сары өрүк, шабдаалы, жүзүм, кара өрүк, алча,алма.

 -Жашылча: петрушканын тамыры, баклажан, салат жалбырагы жана картошка.

-нан

 -лавр жалбырагы, базилик, укроп, розмарин жана шпинат чайнап коюу дагы сарымсактын жытын дароо жоготот.

-жаңгактар жана кошулмалар. Фундук, грек жаңгагы, миндаль, кардомон, корицанын таякчалары.

Мындан тышкары сүт, көк чай, кычкыл ширелер, мисалы лимон, грейпфрут, лайма жана клюква ширеси ичүү дагы жакшы натыйжа берет. 

Ссылка: https://barometr.kg/oozdogu-sarymsaktyn-zhytynan-ooj-kutuuluunun-zholu



Добавить комментарий